NOS NieuwsAangepast

Máxima voor VN-werk in Colombia

Koningin Máxima is deze week in Zuid-Amerika in haar functie als speciale pleitbezorger van de VN op het gebied van ontwikkelingsfinanciering. Ze kwam gisteren aan in Colombia en gaat later in de week naar Peru.

Máxima zet zich sinds 2009 in voor toegang tot financiële diensten voor met name de armen in de wereld. Colombia heeft verschillende programma's om de financiële zelfstandigheid van vooral arme vrouwen te verbeteren. Gisteren was ze in een landbouwregio in het noordoosten van het land en bezocht instellingen die onder meer boerinnen geld verstrekken voor hun bedrijf.

Vandaag is de koningin in het regeringscentrum in Bogotá, waar ze spreekt met de ministers van Financiën, Landbouw en Onderwijs. Ook woont ze de eerste bijeenkomst bij van het Colombiaanse comité van Financiële Educatie. Het comité is opgericht door de regering en verschillende stichtingen om de bevolking meer financieel bewustzijn bij te brengen.

Gezin

Morgen bezoekt Máxima nog een project dat zich richt op de ontwikkeling van vrouwen en hun gezin. Ze doet dat samen met de vrouw van de Colombiaanse president Santos. Daarna reist ze door naar Peru.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl