Juan Carlos in Portugal met Sofia

Koning Juan Carlos van Spanje heeft zijn eerste buitenlandse reis gemaakt sinds zijn twee heupoperaties van vorig jaar. Hij was in buurland Portugal.

Op het laatste moment voegde ook koningin Sofia zich bij hem. Het was voor het eerst sinds 2011 dat het Spaanse koningspaar samen naar het buitenland ging.

Onverwacht

Dat Sofia in het vliegtuig zou stappen was niet gepland. In het oorspronkelijke programma voor de bijeenkomst van staatshoofden van Portugal, Spanje en Italië, waar de koning voor was uitgenodigd, kwamen de echtgenotes niet voor.

Pas toen bekend werd dat de Italiaanse president Giorgio Napolitano zijn vrouw Clio zou meenemen, kwam de Portugese presidentsvrouw Maria Alves da Silva in actie en nodigde ze koningin Sofia uit om mee te komen.

De drie echtparen verzamelden zich voor het diner in Cascais, waar drie couverts waren bijgezet voor de onverwachte vrouwelijke gasten.

Herindustrialisatie

De koning en de presidenten kwamen gisteren, zoals gepland zonder hun echtgenotes, bijeen voor de topconferentie van Cotec Europa, waar zij gesproken hebben over herindustrialisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl