NOS NieuwsAangepast

Minder deelnemers Koningsspelen

Meer dan 1 miljoen kinderen doen dit jaar mee aan de Koningsspelen. Hoewel dat er 200.000 minder zijn dan vorig jaar is initiatiefnemer Richard Krajicek wel tevreden. "De spelen zijn ook los van de troonswisseling een vaste traditie aan het worden."

Vorig jaar werden de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd. Basisschoolkinderen gingen samen gezond ontbijten, sporten en spelletjes doen. Het was toen onderdeel van de verschillende activiteiten rondom de troonswisseling.

Meivakantie

Omdat het vorig jaar een groot succes was, besloot de organisatie voortaan ieder jaar Koningsspelen te houden. De dag staat gepland voor 25 april. Dat is voor zo'n 10 procent van de scholen lastig vanwege de meivakantie. Krajicek hoopt dat scholen er vanaf volgend jaar rekening mee zullen houden in hun vakantieplanning. Het idee is dat de Koningsspelen altijd op de laatste schooldag voor Koningsdag gehouden worden.

Mogelijk hebben zich dit jaar minder scholen aangemeld vanwege de problemen met de datum. In totaal doen er 5273 basisscholen mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl