NOS NieuwsAangepast

"Prinses Japan beter door Máxima"

Koningin Máxima heeft een belangrijk aandeel gehad in de verbetering van de gezondheidstoestand van de Japanse prinses Masako. Medewerkers van de prinses zeggen in Japanse media dat Masako meer zelfvertrouwen heeft sinds Máxima haar persoonlijk uitnodigde voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander, eind april.

De reis naar de inhuldiging was de eerste buitenlandse trip voor Masako in tien jaar tijd. De prinses leed jarenlang aan depressies. In juni zei kroonprins Naruhito al dat de reis zijn vrouw goed had gedaan.

Naar aanleiding van Masako's 50ste verjaardag, gisteren, schrijft de krant Asahi Shimbun dat het stukken beter gaat met de prinses. De krant komt tot de conclusie dat het omslagpunt de reis naar Nederland was.

"Meer zelfvertrouwen"

Naar verluidt zag Masako op tegen de inhuldiging van Willem-Alexander. Máxima zou haar in een persoonlijk gesprek hebben overgehaald toch te komen.

Na de warme ontvangst en de voorspoedig verlopen reis, ging Masako's gezondheid met sprongen vooruit. "Ze had kennelijk meer zelfvertrouwen gekregen", aldus een paleisbron.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl