Queen houdt herdenking Mandela

De Britse koningin Elizabeth reist niet naar Zuid-Afrika voor de plechtigheid van Nelson Mandela. In plaats daarvan houdt ze een unieke herdenkingsdienst in Westminster Abbey in Londen.

De lange reis naar Zuid-Afrika is te zwaar voor de 87-jarige koningin. Daarom gaat haar zoon, kroonprins Charles, naar de herdenkingsceremonie, aanstaande dinsdag in Johannesburg. Hij wordt vergezeld door premier Cameron en oppositieleider Miliband.

Koningen en presidenten

Elizabeth zal in het nieuwe jaar een speciale herdenkingsdienst houden in de belangrijkste kerk van Groot-Brittannië, de Westminster Abbey. Het is voor het eerst dat dat gebeurt voor een niet-Brit.

Het is volgens het paleis nog niet precies bekend wanneer de dienst wordt gehouden. Ook is nog niet duidelijk of de ceremonie alleen toegankelijk is voor genodigden of dat er ook publiek wordt toegelaten.

Tot nu toe hebben ruim vijftig staatshoofden toegezegd dat ze aanwezig zijn bij de herdenking in Johannesburg. Onder hen zijn de koningen Willem-Alexander en Filip, president Obama en drie van zijn voorgangers en de presidenten van Brazilië en Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl