NOS NieuwsAangepast

200 jaar Koninkrijk bij NOS

Precies 200 jaar geleden, zette de toekomstige koning Willem I voet op Nederlandse bodem na een ballingschap van 18 jaar in Engeland. Hij deed dat onder grote publieke belangstelling op het strand van Scheveningen.

Vandaag, precies twee eeuwen later, wordt het opnieuw druk op het strand van Scheveningen. De aankomst van prins Willem Frederik, de latere koning Willem I, wordt namelijk in een groots theaterspektakel, met Huub Stapel in de hoofdrol, nagespeeld.

Circustheater

Later vandaag is er in de Ridderzaal een bijeenkomst voor genodigden. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zullen daarbij aanwezig zijn. Ook treden er artiesten op onder wie pianist Cor Bakker, zangeres Ruth Jacott, actrice Halina Reijn en dichter des Vaderlands Anne Vegter.

De dag wordt afgesloten in het circustheater in Scheveningen met het Koninkrijksconcert met onder meer optredens van Carel Kraayenhof, Guus Meeuwis, Caro Emerald en André Kuipers.

Spoorboekje

De NOS is bij alle gebeurtenissen rond de viering van 200 jaar Koninkrijk aanwezig en doet hiervan rechtstreeks verslag op Nederland 1.

11.20-12.45 uur: Landing Willem I

14.55-16.00 uur: Viering Ridderzaal

20.30-21.50 uur: Koninkrijksconcert

Ook via nos.nl en Journaal24 zijn de festiviteiten rechtstreeks te volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl