NOS NieuwsAangepast

AOW voor prins Charles

Prins Charles ontvangt vanaf vandaag zijn AOW. De Britse kroonprins viert zijn 65ste verjaardag.

Charles heeft recht op een AOW-uitkering omdat hij een tijd in de Britse strijdkrachten heeft gediend en enkele vrijwillige bijdragen heeft gestort. Hij krijgt daarom 110 pond (130 euro) in de maand.

Echt nodig heeft Charles het geld niet. Sinds 1337 mag de Britse troonopvolger de opbrengsten van het hertogdom Cornwall in eigen zak steken. Voor Charles gaat het dan om miljoenen per jaar. De prins geeft zijn AOW aan een goed doel.

Sri Lanka

Samen met zijn vrouw Camilla viert Charles zijn verjaardag in Sri Lanka. Hij is daar om zijn moeder te vertegenwoordigen op een bijeenkomst van het Britse Gemenebest. Eerder deze maand maakte het prinselijk paar een rondreis door India.

Charles heeft sinds twee jaar een record op zijn naam staan: geen enkele Britse troonopvolger moest langer wachten om op de troon te komen. Charles werd in 1952 kroonprins toen zijn moeder haar vader opvolgde. Hij was toen 3.

Koningin Elizabeth is inmiddels 87 jaar oud. Hoewel ze enkele taken tegenwoordig aan haar zoon en kleinzoon William uitbesteedt, denkt ze nog niet aan aftreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl