NOS NieuwsAangepast

Koning: wond begint te genezen

Het overlijden van prins Friso valt koning Willem-Alexander nog altijd zwaar, maar de wond begint te genezen. Dat bleek tijdens de besloten herdenkingsdienst in de Oude Kerk in Delft waarbij familie, vrienden en collega's van Friso stilstonden bij zijn dood. Van delen van de dienst zijn beelden vrijgegeven.

"De eerste herfststorm is uitgeraasd, de bossen rond Lage Vuursche waar wij Friso in augustus naar zijn laatste rustplaats brachten, liggen er weer vredig bij. Zo ook is bij mij de eerste storm van woede en onmacht langzaam aan het overtrekken. De scherpste randjes van de rouw zijn aan het afstompen. De wond begint de eerste tekenen van genezing te tonen, al kan ik in de verste verte niet overzien hoe het litteken met mij zal vergroeien", zei de koning.

Prinses Mabel nam ook het woord tijdens de besloten herdenkingsdienst, maar daarvan zijn geen beelden vrijgegeven. Wel was te zien hoe prins Constantijn de les meegaf die Friso zelf uitdroeg: "neem de toekomst nooit voor lief." Bisschop Tutu vroeg de aanwezigen te bidden voor de familie, de herinnering aan Friso levend te houden en ten volle van het leven te genieten.

Muziek

Tijdens de herdenking was er muziek van leden van het Concertgebouworkest en de Senegalese zanger Ibrahima Loucard.

Onder de bijna 900 gasten waren de Noorse kroonprins Haakon, voormalig VN-chef Kofi Annan, de zanger Bono en premier Mark Rutte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl