NOS NieuwsAangepast

Poetin ontvangt Willem-Alexander

Volgende week vrijdag zal de Russische president Poetin koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Moskou ontvangen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Het koninklijk paar brengt volgende week een bezoek aan Rusland ter afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar.

De afgelopen weken liep de spanning tussen Nederland en Rusland op door allerlei incidenten. Bij een aantal Tweede Kamerleden riep dat de vraag op of het Nederland-Ruslandjaar onder deze omstandigheden wel kon doorgaan en of koning en koningin wel naar Rusland moesten gaan.

Concert

Vorige week werd al duidelijk dat het jaar, zoals gepland, volgende week wordt afgesloten en dat Willem-Alexander en Máxima gewoon zouden gaan. De Rijksvoorlichtingsdienst meldde toen dat dat er "zo mogelijk" een ontmoeting zou zijn tussen Poetin en het koninklijk paar.

De RVD zegt nu dat er vrijdag 8 november inderdaad een ontvangst is door Poetin. Het Nederland-Ruslandjaar wordt een dag later afgesloten met een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest. Onder leiding van dirigent Mariss Jansons en met Yanif Bronfmann op piano speelt het orkest Het derde pianoconcert van Beethoven en Ein Heldenleben van Richard Strauss.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl