NOS NieuwsAangepast

Prins Laurent wil met dieren praten

De Belgische prins Laurent zou graag met dieren kunnen praten. Dat vertelde hij in een interview ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Het gesprek met zijn vrouw Claire werd geplaatst op de site van Laurents dierenwelzijnstichting.

"Mijn grootste droom - buiten het feit met jou en de kinderen samen te zijn - is inderdaad dat ik graag in dialoog zou willen gaan met alle dieren op de wereld", zei Laurent. "Kan jij je even inbeelden wat de intellectuele rijkdom zou zijn om te kunnen spreken met een inktvis, een mug, een vogel, een walvis? Welk een geluk en wat een intellectuele verrijking zou dat zijn."

Fictie

Laurent had zijn verjaardag aangegrepen om aandacht te vragen voor zijn stichting. De organisatie zet zich onder meer in voor de dieren van daklozen, bijvoorbeeld door opvang te regelen waar dieren welkom zijn. "Het feit dat dieren lijden, dat mensen lijden, raakt mij en ergert mij enorm", aldus de broer van koning Filip.

Prinses Claire verwees ook nog kort naar het losbandige imago van Laurent, die in België bekendstaat als het zwarte schaap van de koninklijke familie. Toen Laurent zei dat hij de stichting had opgericht toen hij 34 jaar oud was, vroeg ze lachend: "Dus in die tijd waren het niet alleen vrouwen en auto's?" Laurent: "Dat is een fictie die iedereen graag hoort."

Artisjokken

Toch zei Laurent ook dat hij tegenwoordig "beter in zijn vel zit dan vroeger", mede door zijn vrouw en hun "drie prachtige garnalen" samen. "Hoe zou het hebben van deze drie kinderen het leven van een man niet veranderen?"

Op de vraag of hij zijn verjaardag wil vieren met een taart met suiker of chocolade, antwoordde hij: "Ik zou kiezen voor beide, maar je moet alles wel met mate nemen. En ik zou liever met artisjokken beginnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl