NOS NieuwsAangepast

"Delphine geboren uit liefde"

De ex-minnares van de onlangs afgetreden koning Albert heeft op de Belgische televisie een boekje open gedaan over hun affaire. Volgens Sybille de Selys Longchamps (72) is hun dochter Delphine geboren uit liefde.

Albert heeft nooit willen erkennen dat Delphine Boël zijn dochter is. Ze is daarom een rechtszaak begonnen. Ze wil Albert dwingen DNA af te staan om te kunnen bewijzen dat zij zijn buitenechtelijke dochter is. Albert was als koning onschendbaar, zodat Boël geen DNA-staal van hem kon eisen. Sinds de abdicatie kan dat wel.

Mee op missies

De Selys Longchamps leerde Albert kennen in de zomer van 1966 in Athene. Albert was daar drie weken lang in zijn eentje om zijn boot te laten maken. In die periode gingen ze een avond samen uit en dansten op Strangers in the Night. Albert was volgens De Selys Longchamps toen al verliefd op haar, maar zij deelde die gevoelens niet.

Pas toen ze in Brussel nogmaals met Albert danste tijdens een diner werd ook zij verliefd en ontstond er een affaire. Ze zou vaak mee zijn gegaan op missies. De Belgische pers zweeg daarover, maar een Italiaans blad meldde het wel in 1970.

Zwangerschap verrassing

Koning Boudewijn zorgde er via de vader van De Selys Longchamps voor dat de relatie verbroken werd. Maar een paar maanden later waren ze toch weer samen en bleek ze zwanger te zijn. Dat kwam als een verrassing, want ze dacht geen kinderen te kunnen krijgen. Artsen veranderden de verwekdatum van de baby om geen argwaan te wekken bij haar man Jacques Boël.

Op 22 februari 1968 werd Delphine geboren. Ze zou als twee druppels water op Albert hebben geleken. Daarna koos Albert voor Sybille de Selys Longchamps en leefden ze tien jaar samen.

Paola

Over Paola, de vrouw van Albert, heeft Sybille weinig goeds te melden. "Ze was verwend en tierde en schreeuwde vreselijk tegen Albert."

Vrijdag wordt het tweede deel van de documentaire over Sybille de Selys Longchamps uitgezonden op de Belgische televisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl