NOS NieuwsAangepast

Tienduizenden condoleances Friso

Sinds de bekendmaking van het overlijden van prins Friso hebben tienduizenden mensen een bericht achtergelaten in een condoleanceregister.

Vooral op de site Koninklijkhuis.nl komen veel berichten binnen. Aan het einde van de middag stond de teller op zo'n 20.000 condoleances. Op Condoleance.nl zijn ruim 16.000 berichten binnengekomen.

Treurige dagen

In de meeste berichten wordt de nabestaanden sterkte toegewenst. "Er is geen groter verdriet denkbaar dan je kind, man of vader te verliezen! Heel veel sterkte", schrijft Loes.

Jaap uit Katwijk schrijft: "Gecondoleerd met het verlies van uw zoon, jouw man, jullie vader en jullie broer. Ik wens jullie veel sterkte in de treurige dagen die nu beginnen, geef elkaar de steun die eenieder nodig heeft."

Gemeentehuizen

Niet alleen op internet kunnen mensen een register ondertekenen, ze kunnen hun steun betuigen in tientallen gemeentehuizen.

Zo gingen in Baarn vandaag zo'n 50 mensen naar het gemeentehuis, waar tot één dag voor de uitvaart een condoleanceregister ligt. Prins Friso zat als kind in Baarn op school.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl