NOS NieuwsAangepast

"Begrafenis vermoedelijk in Delft"

Prins Friso wordt vermoedelijk bijgezet in de koninklijke grafkelder in Delft. Cees van Raak, een deskundige op het gebied van koninklijke begrafenissen, zei vanmiddag in het NOS-Radio 1 Journaal dat hij zich niet kan voorstellen dat de begrafenis elders zal plaatsvinden.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft over de begrafenis van de prins nog geen mededeling gedaan. Plaats, datum en tijdstip zijn nog onbekend.

Familiezaak

Van Raak zei dat hij ervan uitgaat dat prinses Beatrix zal beslissen dat Friso in de Nieuwe Kerk in Delft wordt bijgezet. Daarbij speelt het geen rol dat Friso geen lid meer is van het koninklijk huis. De bijzetting in de koninklijke grafkelder is volgens Van Raak een zaak van de familie en om die reden lijkt hem een begrafenis op een andere plaats ondenkbaar.

De bijzetting wordt een sobere, intieme plechtigheid, vermoedt Van Raak.

De huidige verbouwing in de Nieuwe Kerk speelt volgens Van Raak geen rol bij het besluit over de begrafenis van de prins. De werkzaamheden maken een nieuwe bijzetting in de kerk niet onmogelijk, zegt ook het hoofd van de Nieuwe Kerk in Delft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl