NOS NieuwsAangepast

Eerste optreden Filip op EK hockey

Koning Filip is zaterdag 17 augustus te gast bij het Europees kampioenschap hockey in Boom, in de provincie Antwerpen. Het is het eerste publieke optreden van Filip, die 21 juli de eed aflegde als zevende koning der Belgen.

Op het EK hockey bezoekt koning Filip twee wedstrijden, het duel van de Belgische vrouwenploeg tegen Wit Rusland en daarna bij de mannen België-Duitsland.

Grafkerk

De Belgische koninklijke familie keert deze week terug van vakantie. Woensdag is er in Brussel een mis ter herdenking van het overlijden van koning Boudewijn, dan precies twintig jaar geleden. Boudewijn overleed op 31 juli 1993 plotseling aan een hartstilstand tijdens zijn vakantie in het Spaanse Motril. Hij was toen 62 jaar oud.

De mis in de St Michiels- en St Goedelekathedraal in Brussel wordt bijgewoond door de nieuwe koning Filip en koningin Mathilde. Daarnaast is Boudewijns weduwe, de 85-jarige koningin Fabiola, aanwezig bij de mis in Brussel. Hetzelfde geldt voor de vorige week afgetreden koning Albert, zijn vrouw koningin Paola, prinses Astrid en prins Laurent.

Vanwege de herdenking van het overlijden van koning Boudewijn is woensdag de Koninklijke Crypte in de koninklijke grafkerk in Laken open voor het publiek. In de crypte zijn leden van de Belgische koninklijke familie bijgezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl