NOS NieuwsAangepast

Prinses opgepakt voor uitbuiting

Een prinses uit Saudi-Arabië is woensdag gearresteerd in de Amerikaanse staat Californië. Ze wordt beschuldigd van uitbuiting en mensenhandel.

Volgens justitie heeft prinses Meshael Alayban een Keniaanse vrouw het land in gesmokkeld die ze vervolgens zestien uur per dag, zeven dagen per week liet werken in haar huis in Irvine. De vrouw kreeg hiervoor 220 dollar per maand (170 euro). Ze mocht alleen buiten komen om de tassen van de prinses te dragen als die weg ging.

Vertrekken kon de Keniaanse niet, omdat de prinses haar paspoort had afgepakt. Afgelopen dinsdag wist de vrouw toch te ontsnappen en stapte ze naar de politie. In het huis van de prinses trof de politie nog vier Filipijnse vrouwen aan die mogelijk in dezelfde situatie zaten als de Keniaanse vrouw.

Contract

De 42-jarige Alayban is een van de vrouwen van de Saudische prins Abdulrahman bin Nasser bin Abdulaziz al Saud. Ze had de Keniaanse vrouw in 2012 in Saudi-Arabië aangenomen als huishoudelijke hulp.

Volgens de Keniaanse vrouw had ze een tweejarig contract getekend via een uitzendbureau. Daarin stond dat ze acht uur per dag moest werken, vijf dagen per week voor een salaris van 1600 dollar per maand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl