NOS NieuwsAangepast

Koningspaar naar Elizabeth

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag in Groot-Brittannië voor een kort kennismakingsbezoek. Het koningspaar wordt aan het einde van de middag ontvangen door koningin Elizabeth op Windsor Castle. Er staat geen ontmoeting met Britse politici op het programma.

Vorig jaar werd in Groot-Brittannië het zestigjarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth (87) uitgebreid gevierd. Veel Britten wachten nu in spanning op de komst van de baby van prins William en Kate, die deze maand geboren zal worden. Het kind is de derde in de lijn van troonsopvolging, na prins Charles en prins William.

Noorwegen en België

Het bezoek van vandaag is onderdeel van een reeks kennismakingsbezoeken aan de omringende landen. Sinds de inhuldiging bezochten Willem-Alexander en Máxima al Luxemburg, Duitsland en Denemarken.

Op 2 oktober staat nog een kennismakingsbezoek aan Noorwegen gepland en op 14 oktober aan België. Het is nog niet duidelijk of dat bezoek doorgaat, nu de Belgische koning Albert deze maand aftreedt en zijn zoon Filip de nieuwe koning wordt. Het is goed internationaal gebruik dat de kortst regerende koning eerst op visite gaat bij zijn langst regerende collega.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl