Prins Friso ligt nu in Huis ten Bosch

Huis ten Bosch vanmiddag»
Huis ten Bosch vanmiddag ANP

Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten. Hij is inmiddels op paleis Huis ten Bosch, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van 'minimal consciousness'. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds zorgwekkend. Verdere behandeling in een ziekenhuis is echter niet noodzakelijk meer. Daarom zullen langetermijnmogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken. In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met artsen onderzocht.

Medisch team

Deze zomer zal prins Friso op Paleis Huis ten Bosch doorbrengen, waar een medisch team onder leiding van de neurologen Jan van Gijn en Michael Kuiper hem zal verzorgen.

De Koninklijke Familie bedankt het medisch team van het Wellington Ziekenhuis voor de uitstekende en toegewijde verzorging.

Coma

Prins Friso ligt sinds 17 februari 2012 in coma. Hij was met een vriend buiten de pistes aan het skiën in Lech. Beide mannen werden bedolven onder de sneeuw door een lawine. De vriend van Friso wist zichzelf te bevrijden, maar Friso lag 25 minuten onder de sneeuw. De prins werd bijna een uur lang gereanimeerd en daarna naar een ziekenhuis in Oostenrijk gebracht.

Al gauw bleek dat hij ernstige hersenbeschadigingen had opgelopen. Op 1 maart 2012 werd Friso overgebracht naar het Wellington Ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Zijn toestand is sinds die tijd niet veranderd.

Deel deze pagina

Video

Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten en is in Nederland. Zijn toestand is... onveranderd, namelijk zorgwekkend, maar behandeling in het ziekenhuis is niet meer noodzakelijk. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

 • Prins Friso overgebracht naar Huis ten Bosch

  Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten en is in Nederland. Zijn toestand is... onveranderd, namelijk zorgwekkend, maar behandeling in het ziekenhuis is niet meer noodzakelijk. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

 • "Overbrengen prins Friso naar Nederland onverwacht"

  Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten en is in Nederland. Een gesprek met... koninklijk huis verslaggever Menno Reemeijer.

 • "Als verdere verbetering uitblijft is verblijf in ziekenhuis niet noodzakelijk"

  Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten en is in Nederland. Zijn toestand is... onveranderd, namelijk zorgwekkend, maar behandeling in het ziekenhuis is niet meer noodzakelijk. Aan de telefoon prof. dr. Bernard Uitdehaag, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

 • "Nog steeds een minimaal bewustzijn bij prins Friso"

  Prins Friso heeft het Wellington Ziekenhuis in Londen vandaag verlaten en is overgebracht naar Nederland.... Zijn toestand is onveranderd, namelijk zorgwekkend, maar behandeling in het ziekenhuis is niet meer noodzakelijk. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

Audio

 • Situatie prins Friso onveranderd Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten. Hij is inmiddels op paleis Huis ten Bosch, zo meldt de... Rijksvoorlichtingsdienst.Een gesprek met verslaggever Menno Reemeijer.

Video en Audio

 • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 237 keer afgespeeld
 • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 2493 keer afgespeeld
 • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 902 keer afgespeeld

Meer video en audio