NOS NieuwsAangepast

'Zus' daagt prins Filip voor rechter

Delphine Boël, de vermoedelijke buitenechtelijke dochter van koning Albert van België, daagt prins Filip voor de rechter. Boël hoopt op die manier wettelijk vast te stellen dat ze inderdaad de dochter van Albert is.

Omdat een rechtszaak tegen de koning niet kan, daagt ze zijn zoon voor de rechter. Ze hoopt dat de rechtbank prins Filip opdraagt DNA-materiaal ter beschikking te stellen. Op die manier wil ze aantonen dat hij haar halfbroer is.

Onterfd

Boël probeert al jarenlang erkenning te krijgen. Haar wettelijke vader, de steenrijke Jacques Boël, heeft zijn dochter volgens Waalse media om die reden eerder dit jaar onterfd.

De media gaan ervan uit dat ze daarom nu naar de rechter stapt.

Affaire

De moeder van Boël, barones Sybille de Selys Longchamps, benadrukt dat haar dochter een succesvol kunstenares is die niet uit is op geld van de koninklijke familie. "Het gaat haar slechts om de erkenning."

De Selys Longchamps had tussen 1966 en 1982 een affaire met toen nog prins Albert. Uit die relatie zou in 1968 Delphine zijn geboren. Het bestaan van een buitenechtelijke dochter werd in 1999 onthuld door een journalist in een biografie van koningin Paola.

De rechtbank buigt zich op 25 juni over de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl