NOS NieuwsAangepast

Zweedse Madeleine geeft ja-woord

In de Zweedse hoofdstad Stockholm hebben prinses Madeleine (30) en de Amerikaanse zakenman Chris O'Neill (38) elkaar het ja-woord gegeven. Bruid en bruidegom deden dat beiden in hun moedertaal.

Bij de plechtigheid in de koninklijke kapel waren 470 gasten aanwezig, onder wie de Deense kroonprins Frederik en de Noorse troonopvolger prins Haakon. Het Nederlandse koningshuis was niet vertegenwoordigd bij de huwelijksceremonie. Veel koningshuizen stuurden hun troonopvolger.

Tranen

Prinses Madeleine droeg een witte jurk, afgezet met kant, van de Italiaanse modeontwerper Valentino Garavani. De bruidegom vocht tegen zijn tranen toen koning Carl Gustaf zijn dochter naar het altaar bracht.

Na afloop maakte het paar een rijtoer door de stad. Duizenden Zweden en ook buitenlandse toeristen juichten de twee toe. Vanavond is er een diner en feest in het Drottningholm-paleis.

Central Park

Prinses Madeleine en Chris O'Neill ontmoetten elkaar bij vrienden in New York, waar ze allebei wonen. In januari 2011 werden ze voor het eerst samen in het openbaar gezien. Dat was tijdens een lunch in het Central Park Boathouse in Central Park. Het paar verloofde zich in oktober vorig jaar.

Prinses Madeleine is de jongste van de drie kinderen van de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Zij is de vierde in de lijn van troonopvolging. Het paar blijft in New York wonen.

In Blauw Bloed om 19.40 uur op Nederland 2 is een samenvatting te zien van het huwelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl