NOS NieuwsAangepast

Koningspaar trapt af in Groningen

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft het programma bekendgemaakt van het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de provincies Groningen en Drenthe.

Het nieuwe koningspaar maakt een rondgang langs alle provincies en Groningen en Drenthe zijn op 28 mei als eerste aan de beurt.

Stadswandeling

Het bezoek aan Groningen begint met een ontvangst op het provinciehuis. Daarna maken de koning en koningin een stadswandeling.

Tijdens de wandeling zijn er allerlei optredens. Daarna worden er nog twee landgoederen in Leek bezocht.

Shakespeare Theater

Bij Havezate Mensinge in Roden, op de grens tussen Groningen en Drenthe, is er een informele bijeenkomst met honderd inwoners uit beide provincies. Hiervoor zijn onder anderen sporters, ondernemers en musici uitgenodigd.

In Drenthe gaan de koning en koningin naar Dwingeloo en Beilen. Er is onder meer een optreden van het Shakespeare Theater uit Diever en een bezoek aan het museum voor Knipkunst.

Lohues

Het bezoek wordt afgesloten in Assen. Het paar maakt ook daar een stadswandeling. Ze zullen tijdens de wandeling onder meer worden toegezongen door Daniël Lohues.

De rondgang door het land is bedoeld om de mensen de gelegenheid te geven om in hun eigen provincie kennis te maken met het nieuwe koningspaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl