NOS NieuwsAangepast

Koning en gezin verlaten paleis

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en hun drie kinderen hebben even voor 12.00 uur vanochtend het paleis op de Dam in Amsterdam verlaten. Het gezin sliep daar vannacht.

Zaterdag verschijnt de koning weer in het openbaar. Op 4 mei is hij samen met koningin Máxima bij de nationale Dodenherdenking op de Dam. Prinses Beatrix is er dan niet bij.

Bevrijdingsdag

Een dag later zijn Willem-Alexander en Máxima samen met prinses Beatrix bij de afsluiting van de nationale viering van Bevrijdingsdag.

Het wekelijkse gesprek met de minister-president wordt hervat op maandag 13 mei.

Beschermheer

De eerste openingshandeling van de nieuwe koning is vooralsnog op 15 mei. Dan opent Willem-Alexander het gerenoveerde ministerie van Defensie in Den Haag. Aansluitend krijgt hij een rondleiding van minister Hennis-Plasschaert.

Het eerste lintje dat prinses Beatrix knipt na haar abdicatie, is volgens de agenda van het Koninklijk Huis op 21 mei in Winterswijk. De prinses opent dan museum Villa Mondriaan.

Sinds zijn inhuldiging heeft Willem-Alexander er ook een beschermheerschap bij. Hij is beschermheer geworden van de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Een functie die traditiegetrouw door de koning vervuld wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl