NOS NieuwsAangepast

Amsterdam wordt schoongeveegd

In Amsterdam is vanochtend al vroeg begonnen met het schoonmaken van de stad. De straten in het centrum worden schoongeveegd. De stellages voor de pers op de plekken van de inhuldiging worden afgebroken en dranghekken worden verwijderd.

Verslaggever Lidwien Gevers stond vanochtend al vroeg op de Dam, waar ze werd verwelkomd door een groot aantal schoonmakers: "Je struikelt werkelijk over de veegwagens en hogedrukspuiten, overal wordt opgeruimd en schoongemaakt".

Er wordt niet alleen opgeruimd, maar ook al weer opgebouwd. Op 4 mei is er op de Dam de Nationale Herdenking en op 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd.

Het gebied rond de Nieuwe Kerk en het Paleis op de Dam is nog even afgesloten. Daar is ook nog veel politie op de been.De Nieuwe Kerk is inmiddels opengegaan voor het publiek.

Om 11.00 uur was er een brunch op het paleis op de Dam en daarna vertrokken de gasten. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane verlieten het paleis even voor 12.00 uur.

Korte tijd later vertrok prinses Beatrix naar Den Haag. Zij werd, terwijl ze in de auto stapte, toegezongen door het aanwezige publiek met het inmiddels bekende: "Bea, bedankt!".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl