Koningspaar beluistert Koningslied

De koning applaudisseert na het Koningslied»
De koning applaudisseert na het Koningslied NOS

Bij het filmmuseum Eye in Amsterdam hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima via een videoverbinding gekeken en geluisterd naar de uitvoering van het Koningslied in Ahoy in Rotterdam. Meer dan 40 artiesten en de 10.000 bezoekers van het concert zongen het lied, begeleid door het Metropole Orkest, met John Ewbank op de vleugel.

Het lied was ook te volgen op grote schermen aan de zuidkant van het IJ. Op de Sumatrakade en de kop van Java-eiland stonden de mensen rijendik te wachten op de koninklijke boot. Ze keken wel naar het lied, maar niemand zong mee.

Het concert in Rotterdam begon om 17.30 uur. Artiesten traden op en tussendoor oefenden ze het Koningslied met het publiek. Onder de artiesten zijn Marco Borsato, Anita Meijer, Edsilia Rombley, Jim Bakkum, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace.

'Gaat om WA'

In het publiek zaten onder meer 30 koren met in totaal 1400 zangers.

Eerder zei John Ewbank in een reactie op de commotie rond zijn lied tegen de NOS: "Het draait niet om mij of om het lied. We hebben vandaag een nieuwe vorst, het draait vandaag om Willem-Alexander. Meer heb ik er niet over te zeggen".

Deel deze pagina

Video

Audio

  • Marco Borsato: een fijne revanche Verslaggever Marcel Bril was gisteren in Ahoy, toen daar het omstreden Koningslied werd gezongen. Hij sprak er onder anderen met... John Ewbank en Marco Borsato.

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10793 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9657 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 78968 keer afgespeeld

Meer video en audio