NOS NieuwsAangepast

Vol Ahoy oefent Koningslied

In Ahoy in Rotterdam is het concert begonnen waar ook het Koningslied wordt gezongen. Er zijn afwisselend optredens van artiesten en repetities met het publiek.

Het Koningslied wordt rond 19.30 uur uitgevoerd en in het hele land wordt meegezongen. Ondanks de kritiek in de voorgaande weken zijn de artiesten vastbesloten er een succes van te maken.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kijken naar het lied via een videoverbinding bij het Eye Filmmuseum, vlak voordat ze aan hun vaartocht over het IJ beginnen.

Meezingconcert

Alle 10.000 plaatsen voor het meezingconcert Samen voor Oranje zijn bezet. Nog niet alle bezoekers kennen het Koningslied uit hun hoofd, maar daar maken ze zich niet druk om. "Het komt straks echt wel goed", zegt een bezoeker.

Het Metropole Orkest begeleidt meer dan 40 artiesten, onder wie Marco Borsato, Anita Meijer, Edsilia Rombley, Jim Bakkum en Glennis Grace. De componist van het lied, John Ewbank, begeleidt de artiesten op de vleugel.

'Niet om mij of het lied'

In een reactie op de commotie zei Ewbank tegen de NOS: "Het draait niet om mij of om het lied. We hebben vandaag een nieuwe vorst, het draait vandaag om Willem-Alexander. Meer heb ik er niet over te zeggen".

Paul de Leeuw presenteert de muziekavond in Ahoy. De sfeer is goed, melden verslaggevers ter plekke, de mensen zijn enthousiast. Er zijn onder meer 30 koren, die bestaan uit in totaal 1400 mensen. Het concert duurt tot 20.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl