NOS NieuwsAangepast

Warm inhuldigingsfeest in Bangkok

In de Thaise hoofdstad Bangkok hebben meer dan duizend Nederlanders de inhuldiging van koning Willem-Alexander gevierd. In de tuin van de Nederlandse ambassade stond een groot scherm waarop de inhuldiging rechtstreeks te volgen was.

Door het tijdverschil was het al donker in Thailand, maar met een graad of dertig hadden de bezoekers niet te klagen over het weer. Bier en ijsjes brachten verkoeling.

Feestje

Na de officiële inhuldiging klonk het: "leve de Koning: hoera, hoera, hoera!" Ambassadeur Joan Boer stond stil bij dit historische moment voor Nederland. Zijn collega-ambassadeurs uit Duitsland en Frankrijk feliciteerden Boer met de nieuwe koning van ons land. Onder de aanwezigen waren afgevaardigden van grote bedrijven als Unilever en Heineken.

Nederlanders staan er in het buitenland om bekend dat ze een feestje kunnen bouwen en dat was in Bangkok niet anders. Tijdens het feest vloeide het bier rijkelijk en werden Nederlandse hapjes geserveerd, zoals soesjes en kaas.

Thaise media

Op het scherm in Bangkok was ook te zien dat de Thaise kroonprins Maha Vajiralongkorn en prinses Maha Chakri Sirindhorn bij de inhuldiging in Amsterdam aanwezig waren.

Het Oranjefeest op de ambassade ging in Thailand niet onopgemerkt voorbij. Thaise media waren met camera's aanwezig om verslag te doen van het Nederlands feestje in Bangkok.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl