NOS NieuwsAangepast

Dam stroomt langzaam vol

Rond 06.00 uur uur vanmorgen maken op de Dam de feestgangers plaats voor de eerste Oranjefans. Afgezien van enkele doorzetters die al de hele nacht bij het paleis bivakkeren om maar vooraan te staan als de koninklijke familie het balkon betreedt. Er staan inmiddels zo'n 2000 mensen, maar er is nog steeds plek op het plein. Bekijk hier beelden van de webcam op het gebouw van Madame Tussauds.

Om 5.40 uur klonk onder de aanwezigen plotseling gejuich, toen er licht ging branden achter een van de ramen van het Koninklijk Paleis. "Kijk, ze zijn wakker", riep iemand. Via Twitter wordt duidelijk dat vanuit het paleis ook wordt gekeken naar wat er zich afspeelt op de Dam. Prinses Mabel twitterde vanochtend een foto van de drukte voor het paleis.

Blauwe loper

Rond 07.00 uur gingen onverwacht de balkondeuren van het paleis open. Even veerden de aanwezigen op, maar het was niet een van de Oranjes die naar buiten kwam. Een schoonmaker maakte met een stofzuiger nog even het tapijt op het balkon schoon. Ook de blauwe loper op het plein voor het paleis werd even later nog snel gereinigd.

Op Amsterdam Centraal was het de eerste uren vooral druk met mensen die vertrokken. Vanaf 07.00 uur kwam de stroom oranjefans langzaam op gang. Volgens een woordvoerder van de spoorwegen is de sfeer gezellig en zijn er geen grote problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl