"Keuze voor Claus beste besluit"

De afscheidstoespraak van koningin Beatrix»
De afscheidstoespraak van koningin Beatrix NOS

Koningin Beatrix heeft in haar afscheidstoespraak benadrukt dat de steun van prins Claus voor haar erg belangrijk is geweest. Volgens haar heeft prins Claus "ons huis dichter bij de tijd gebracht". "Wellicht zal de geschiedenis uitwijzen dat de keus voor deze echtgenoot mijn beste beslissing is geweest."

Beatrix zei dat haar man veel voor haar heeft betekend door zijn nuchtere waarneming en zijn relativeringsvermogen. Bovendien heeft hij de aandacht gericht op essentiële onderwerpen als milieu, cultuur en ontwikkelingssamenwerking.

Ook bij de opvoeding en vorming van hun zoons speelde Claus een essentiële rol. Hij heeft hen volgens Beatrix van jongs af aan geleerd "een open oog te hebben voor ontwikkelingen in de maatschappij en noden in de wereld".

Deel deze pagina

Video

Koningin Beatrix heeft in haar afscheidstoespraak benadrukt dat de steun van prins Claus voor haar erg... belangrijk is geweest. "Wellicht zal de geschiedenis uitwijzen dat de keus voor deze echtgenoot mijn beste beslissing is geweest."

 • "Keuze voor Claus beste besluit"

  Koningin Beatrix heeft in haar afscheidstoespraak benadrukt dat de steun van prins Claus voor haar erg... belangrijk is geweest. "Wellicht zal de geschiedenis uitwijzen dat de keus voor deze echtgenoot mijn beste beslissing is geweest."

 • Koningin bedankt Nederlanders

  Aan het slot van haar afscheidstoespraak uitte koningin Beatrix haar "diepe dankbaarheid" tegenover het... Nederlands volk. "Zonder uw hartverwarmende en bemoedigende tekenen van genegenheid zouden de lasten, waarvan zeker ook sprake is geweest, wel heel zwaar hebben gewogen."

 • Beatrix: Willem-Alexander goed voorbereid

  Koningin Beatrix vindt dat prins Willem-Alexander in alle opzichten goed voorbereid is op het koningschap. Ze... voegde eraan toe het als een zegen te ervaren "dat zijn innemende Máxima met haar grote hart en zuivere gevoel voor menselijke betrekkingen daarbij een bijzondere rol vervult".

 • Afscheidsrede koningin Beatrix

  Koningin Beatrix heeft voor de laatste keer op televisie het volk toegesproken. Ze zei dat haar zoon... Willem-Alexander klaar is voor de troon en dat haar keuze voor echtgenoot Claus mogelijk "mijn beste beslissing is geweest".

Video en Audio

 • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1225 keer afgespeeld
 • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 6799 keer afgespeeld
 • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2454 keer afgespeeld

Meer video en audio