NOS NieuwsAangepast

30 april op nos.nl en NOS app

Van de inhuldiging en alle festiviteiten daaromheen wordt de hele dag verslag gedaan op nos.nl, de NOS-app en de mobiele site.

Via de grote oranje balk op nos.nl klikt u direct door naar de livestream, het liveblog, het laatste nieuws en de videopagina met heel veel fragmenten van alle gebeurtenissen in Amsterdam en elders in het land.

Routekaart

U komt dan vanzelf terecht in het uitgebreide dossier Troonswisseling, waar u behalve het nieuws achtergrondinformatie vindt. Zo kunt u via een speciale tijdlijn van uur tot uur volgen wat er op het programma staat. De tijdlijn zal steeds aangevuld worden met de laatste video's van onderdelen die voorbij zijn.

Wilt u weten wat er te zien is tijdens de Koningsvaart? Klik dan op de routekaart, waarop 38 onderdelen zijn uitgelicht. Ook is er een plattegrond van de Nieuwe Kerk, waarop te zien is wie waar zit tijdens de inhuldiging.

De livestream van de uitzending, die duurt van 09.00 - 23.00 uur, is vanuit Nederland via nos.nl te bekijken. Kijkt u vanuit het buitenland, ga dan naar NOS Koningshuis op YouTube. In Duitsland kunt u terecht op de livestream van de ARD.

Via een Twitterfeed naast de livestream kunt u onder andere de Koninklijk Huis-verslaggevers van de NOS, Kysia Hekster en Menno Reemeijer volgen, die verslag doen vanuit Amsterdam. Ook andere NOS-verslaggevers en royaltykenners zijn zo te volgen.

NOS app

Bent u zelf onderweg, maar wilt u niks missen van de inhuldiging? Bekijk dan alle nieuwsberichten, video's en de live-uitzending via de NOS app voor Android, iPhone, Windows Phone en Blackberry. Als u de app opent, ziet u direct het laatste nieuws. Veegt u drie keer van rechts naar links, dan komt u op de videopagina terecht. Ook in de nieuwsberichten zelf zijn veel foto's en videofragmenten te zien, door op de foto in het bericht van rechts naar links te vegen.

De live-uitzending bekijkt u in de app via de button 'live'. Sinds kort is ook het liveblog te volgen voor mensen met de NOS app voor Android. Het liveblog is te herkennen aan het label 'live' in de nieuwslijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl