NOS NieuwsAangepast

30 april-app beperkt vanwege 112

Uit vrees voor overbelasting van het mobiele netwerk 3G beperkt de politie Amsterdam de mogelijkheden met de 30 april-applicatie voor mobiele telefoons. Zo moet worden voorkomen dat het noodnummer 112 niet meer bereikbaar is.

De app 30APPril, een initiatief van de politie, toont onder meer de drukte op verschillende plaatsen in de stad en het programma van de inhuldiging. Om de drukte te meten, gebruikt de mobiele app de gps-gegevens die naar de politie worden gestuurd. Dat geeft extra druk op het toch al zwaar belaste 3G-netwerk in Amsterdam.

''KPN kan niet garanderen dat het noodnummer 112 goed bereikbaar blijft. En daarom is besloten de mogelijkheden van de app te beperken, om het netwerk te ontlasten'', zegt een politiewoordvoerder tegen de NOS. De mogelijkheid om te zien hoe druk het is in de stad komt te vervallen.

Alle informatie over 30 april blijft gewoon te raadplegen. De Amsterdamse politie wil in de toekomst de mobiele app volwaardig testen, op een moment dat het in Amsterdam minder druk is dan komende dinsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl