NOS NieuwsAangepast

Nog veel kaartjes Oranjeconcert

Er zijn nog veel kaartjes te koop voor het concert 'Samen voor Oranje', in Ahoy. Ongeveer 7200 plaatsen zijn verkocht. Er zijn maximaal 10.000 kaartjes beschikbaar, zegt een woordvoerder van Radio 2, een van de organisatoren van het concert.

De woordvoerder heeft er nog steeds vertrouwen in dat het concert in Rotterdam uitverkocht raakt. "De kaartverkoop stagneerde toen John Ewbank zijn Koningslied terugtrok", zegt hij, "maar daarna trok het weer aan."

Bij het concert wordt om 19.30 uur het Koningslied gezongen door onder anderen Paul de Leeuw, Marco Borsato en Rowwen Hèze. Het koninklijk paar zal het optreden volgen op grote schermen bij het IJ in Amsterdam.

Andere concerten

Verscheidene concerten die in Amsterdam worden gehouden zijn vier dagen voor de inhuldiging wel uitverkocht. Zo zijn alle 15.000 kaartjes voor het optreden van Armin van Buuren met het Concertgebouworkest al weg.

De dj en het orkest spelen speciaal voor de nieuwe koning en koningin een versie van 'Boléro' van Ravel en een nieuw stuk van Van Buuren, 'Intense'.

In Amsterdam worden op 30 april in totaal zeven dancefeesten gehouden. De kaartverkoop van die concerten loopt heel goed. Ook voor het dancefeest in Alkmaar, dat wordt gehouden om de druk op de hoofdstad te verminderen, zijn geen kaartjes meer beschikbaar. Daar komen 20.000 jongeren op af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl