NOS NieuwsAangepast

Kroonprins betreurt ophef over lied

Prins Willem-Alexander betreurt dat een controverse is ontstaan over het Koningslied. Hij vindt dit jammer, zei hij in een gesprek met de pers waar ook Máxima bij was. Het was juist de bedoeling dat het lied Nederlanders zou verbinden.

Wat ze zelf van het lied vinden, wilde het paar niet zeggen. Willem-Alexander benadrukte dat het lied een initiatief is van het Nationaal Comité Inhuldiging.

Wel verheugt het paar zich op het moment dat het lied overal in Nederland wordt gezongen. Dat is op 30 april om 19.30 uur.

Willem-Alexander zei verder dat de aanstaande troonswisseling hem geen slapeloze nachten bezorgt. Het wordt een rustig weekje, alles is goed geregeld, zei hij.

Troonzetel

Tijdens de inhuldiging in de Nieuwe Kerk zit prins Willem-Alexander op een troonzetel die zijn overgrootmoeder koningin Wilhelmina ook heeft gebruikt.

Hij is nu bekleed met de leeuwen uit de stof van de troonzetel waar koningin Beatrix bij haar inhuldiging op zat. De troonzetel is door de bevolking van Amsterdam aan Wilhelmina geschonken.

Hij maakte verder bekend dat hij en zijn vrouw na de inhuldiging een reeks kennismakingsbezoeken in Europa zullen afleggen. Bezoeken aan Duitsland, Luxemburg en België waren al eerder aangekondigd. Daar komen er nog een paar bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl