NOS NieuwsAangepast

Constantijn knipt lint met zakmes

Noodgedwongen heeft prins Constantijn vanochtend een lint doorgesneden met een piepklein Zwitsers zakmes. De prins opende in het Europees Parlement de fototentoonstelling "Koningin Beatrix en haar relatie met Europa", maar toen het openingsmoment was aangebroken bleek de schaar spoorloos. Iemand uit het publiek bood uiteindelijk hulp.

De jongste zoon van koningin Beatrix stond stil bij de band tussen zijn moeder en Europa en benadrukte dat Europa in het belang van Nederland is. "Dat vergeten we wel eens", zei Constantijn.

Toespraak Beatrix

Tijdens haar regeerperiode heeft koningin Beatrix twee keer het Europees Parlement bezocht. In 1984 was ze het eerste koninklijke staatshoofd dat het parlement toesprak. Foto's van onder meer deze toespraak zijn te zien op de expositie.

De foto's hangen deze week nog in het Europees Parlement. Volgende week verhuist de tentoonstelling naar het Huis van Europa in Den Haag.

Prins Constantijn werkt al jaren voor de Europese Commissie in Brussel. Sinds begin deze maand is hij de kabinetschef van eurocommissaris Neelie Kroes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl