NOS NieuwsAangepast

Tulpen De Rijp wel gebruikt op 30/4

De koninklijke familie krijgt 3000 speciaal gekweekte tulpen uit De Rijp toch nog te zien op 30 april. De bloemen, in drie kleuren oranje, zouden eerst gebruikt worden om Koninginnedag luister bij te zetten in het Noord-Hollandse dorp, maar door de troonswisseling dreigde alle moeite voor niks te zijn geweest.

Na overleg tussen De Rijp en Amsterdam is besloten dat de tulpen nu in de hoofdstad te zien zullen zijn op de dag van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Details over waar ze precies worden neergezet, zijn nog niet bekendgemaakt.

Zonde

Kweker Louis Poel is blij dat de tulpen toch gebruikt zullen worden. "Het zijn prachtige Hollandse tulpen. Het zou zonde zijn 3000 bloemen voor niks op te kweken." De tulpen staan inmiddels in een kas om ze te laten uitkomen.

Willem-Alexander heeft laten weten dat hij de jaarlijkse feestdag voortaan op zijn verjaardag (27 april) zal houden en een andere invulling zal geven. Toch brengt de koninklijke familie volgend jaar nog wel een bezoek aan Graft-De Rijp en Amstelveen.

Poel zal ook dan weer maanden werken aan een bloemenversiering. "We bedenken weer iets origineels en gaan dan met even veel enthousiasme weer aan de gang."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl