NOS NieuwsAangepast

Prinselijk paar bowlt met daklozen

Willem-Alexander en Máxima hebben vandaag in Utrecht gebowld met daklozen. Ze deden dat in het kader van NLdoet, de vrijwilligersactie die elk jaar door heel Nederland wordt gehouden door het Oranje Fonds.

Koningin Beatrix bezocht duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. In werkkleding en met laarzen aan verzorgde ze daar onder andere de pony's. Het bezoek verraste de aanwezige vrijwilligers, omdat het niet van tevoren was aangekondigd.

De koningin had haar zus Margriet en neven Bernhard, Floris en Pieter-Christiaan meegenomen om te helpen. Zij schuurden bijvoorbeeld enkele picknickbanken.

In Den Haag hielp een gedeelte van het kabinet met het inpakken van verjaardagspakketten voor de voedselbank. De ministers Schippers en Opstelten en de staatssecretarissen Van Rijn en Dekker knutselden traktaties voor jarige kinderen.

Negende keer

Het Oranje Fonds werd opgericht in 2002 als huwelijksgeschenk van Nederland aan Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Het is bedoeld om mensen in de Nederlandse samenleving bij elkaar te brengen.

Ook morgen kan er vrijwilligerswerk gedaan worden. Op de site van NLdoet kunnen groepen zich aanmelden voor één van de ruim 8000 projecten.

NLdoet wordt dit jaar voor de negende keer gehouden. Het Oranje Fonds verwacht ruim 300.000 vrijwilligers.

Van 19.30 uur tot 20.00 uur zendt de NOS op Ned. 1 en op nos.nl het programma NLdoet uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl