NOS NieuwsAangepast

Oranjeverenigingen in tijdnood

Oranjeverenigingen dreigen in tijdnood te komen, doordat nog niet alle onderdelen van het inhuldigingsprogramma op 30 april bekend zijn. Volgens de Bond van Oranjeverenigingen houden sommige gemeenten strak vast aan de aanvraagtijd voor vergunningen.

Doordat nog niet alle onderdelen van het nationale programma bekend zijn, kunnen Oranjeverenigingen nog niet voor al hun activiteiten een vergunning aanvragen.

Secretaris Slagboom van de bond heeft niet paraat om welke gemeenten het gaat. Het zijn er volgens hem enkele. Slagboom krijgt dagelijks tientallen telefoontjes van Oranjeverenigingen en gemeenten met vragen over het programma.

Moeilijk doen

"Het is nog niet bekend hoe laat het nationale lied gezongen wordt en ook de tijd voor het luiden van de klokken staat nog niet vast. Dat maakt het lastig om een lokaal programma samen te stellen," zegt Slagboom.

Volgens hem wordt er goed samengewerkt met het Nationaal Comité dat de festiviteiten organiseert. "Het kost gewoon veel tijd en de aankondiging kwam pas laat. Dat maakt het lastig."

Slagboom denkt dat de gemeenten die nu moeilijk doen over het tijdig aanvragen van een vergunning, zich uiteindelijk ook soepel zullen opstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl