NOS NieuwsAangepast

Elizabeth opgenomen in ziekenhuis

De Britse koningin Elizabeth is "uit voorzorg" opgenomen in het ziekenhuis met symptomen van buikgriep. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. Volgens Sky News is de 86-jarige koningin opgewekt.

Naar verwachting moet Elizabeth een paar dagen in het King Edward VII ziekenhuis in het centrum van Londen blijven. Alle officiële evenementen die ze komende week zou doen, zijn afgezegd.

Elizabeth heeft het weekend doorgebracht in Windsor Castle. Ze zou een militaire viering in Swansea bijwonen, maar moest afzeggen. Zij en prins Philip zouden volgende week naar Rome vliegen voor een tweedaags bezoek; ook dat gaat niet door.

Rugproblemen en verkoudheid

De koningin miste zelden een officiële gelegenheid door ziekte, maar de laatste jaren komt het vaker voor dat ze verstek moet laten gaan. Afgelopen oktober kon ze niet naar een inhuldigingsceremonie omdat ze rugproblemen had. In oktober 2011 moest ze een bezoek aan het British Museum afzeggen omdat ze verkouden was.

De laatste keer dat Elizabeth moest worden opgenomen in een ziekenhuis was 10 jaar geleden. Ze moest toen een kleine operatie ondergaan vanwege een knieblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl