Bruidstaart Queen Elizabeth geveild

65 jaar na het huwelijk van koningin Elizabeth en prins Philip gaat het laatste stukje bruidstaart van het Britse koningspaar onder de hamer. Het hoogste bod voor een stukje taart was vrijdagochtend 645 euro. De veiling sluit morgenavond om 19.00 uur. Hoe het stukje al die tijd goed is gebleven, is niet bekend.

Het stukje wordt aan de koper verstuurd in de originele verpakking met het originele begeleidende briefje met de tekst: "Met de hartelijke groeten van hare koninklijke hoogheid prinses Elizabeth en de hertog van Edinburgh".

10.000 mile-bruidstaart

Prins Philip sneed de taart in 1947 voor het oog van 2000 gasten aan met een zwaard tijdens de receptie in Buckingham Palace. De taart was 9 meter hoog en bestond uit vier lagen. De taart werd de '10.000 mile-bruidstaart' genoemd. Die naam ontleende de taart aan de lange weg die de ingrediënten hadden afgelegd van Australië naar Londen en vanuit Zuid-Afrika naar Londen.

Na het huwelijksfeest werd een deel van de taart bewaard tot de doop van prins Charles. Een ander deel werd als dank teruggestuurd naar de Australische en Zuid-Afrikaanse schenkers van de ingrediënten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl