NOS NieuwsAangepast

Ophef over 'paspop' Kate Middleton

In Groot-Brittannië is verontwaardigd gereageerd op kritiek van een schrijfster op Kate Middleton, de vrouw van prins William. Kate werd weggezet als iemand "zonder eigenaardigheden en karakter".

Die uitspraak was van de schrijfster Hilary Mantel. Ze beschreef de zwangere Kate ook als een "paspop wier enige doel is te bevallen".

De Daily Mail noemde de uitspraken een "verbazingwekkend giftige aanval". De krant toont foto's van Kate op haar eerste werkdag na haar vakantie met William op het Caraïbisch eiland Mustique. Volgens de krant waren duizenden mensen op de been om de hertogin van Cambridge sympathie te betuigen.

Trots

Premier Cameron nam vanuit India afstand van de woorden van Mantel. "Ze schrijft goede boeken, maar wat ze over Kate Middleton heeft gezegd, is volledig onjuist."

Cameron vindt Kate een slimme en betrokken ambassadeur voor zijn land. "We zouden trots op haar moeten zijn en niet dit soort opmerkingen maken."

De schrijfster, die vorig jaar de Bookerprijs ontving, krijgt volgens de BBC steun van historicus Kate Williams. De uitspraken van Mantel zijn volgens Williams door de critici uit hun verband gerukt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl