NOS NieuwsAangepast

'Geen sneeuwballen gooien'

"Geen sneeuwballen gooien naar de fotografen. Dat blijft je je leven lang achtervolgen." Prins Willem-Alexander heeft zijn dochters een wijze les meegegeven tijdens het fotomoment in Lech.

De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane werden door de fotografen uitgedaagd om met sneeuwballen te gooien. Omdat Willem-Alexander uit eigen ervaring weet dat bepaalde opnamen altijd terug blijven komen, waarschuwde hij zijn dochters lachend. De prins riep toen hij klein was naar journalisten: "Alle Nederlandse pers opgerot".

Veel drukker

Door het ski-ongeluk van prins Friso vorig jaar en de aanstaande troonswisseling was het tijdens het traditionele fotomoment veel drukker dan normaal. Volgens verslaggever Kysia Hekster kwamen er zo'n 75 fotografen en cameramensen op het persmoment af.

"Dat is wel een ongelooflijk aantal. Normaal zijn het er een stuk of dertig, veertig." Er was dit jaar ook veel aandacht van internationale media, uit onder meer Oostenrijk, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

Het was de laatste keer dat Beatrix als koningin aanwezig was bij een officieel fotomoment. Ze treedt op 30 april af. De koningin werd dit keer alleen vergezeld door haar zoon, prinses Máxima en hun drie dochters. Mabel en haar kinderen zijn ook in Lech, maar de prinses besloot "om persoonlijke redenen" niet mee te doen aan de fotosessie.

Dankbaar

Ze liet eerder al weten dankbaar te zijn voor het feit dat de media de privacy van haar en haar gezin het afgelopen jaar hebben gerespecteerd. Ze sprak de hoop en verwachting uit dat dat ook tijdens hun vakantie in Lech het geval zal zijn.

Vorig jaar ging de fotosessie vanwege het ski-ongeluk van prins Friso niet door. Met het persmoment hoopt de koninklijke familie de rest van de wintersportvakantie door de media met rust gelaten te worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl