NOS NieuwsAangepast

'Kate, doe vaker dezelfde jurk aan'

De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood moedigt Kate Middleton, de toekomstige koningin van Groot-Brittannië, aan om vaker dezelfde kleding te dragen. Op die manier helpt ze het milieu, vindt Westwood.

De ontwerpster meent dat de hertogin van Cambridge heel goed haar garderobe kan recyclen. Ze zei dat voor het begin van haar show tijdens de London Fashion Week.

"Ik heb geen kledingadvies voor haar, maar ik denk dat het fantastisch is wanneer ze geregeld dezelfde kleren zou dragen. Dat is goed voor het milieu en daarmee zou ze een heel goede boodschap afgeven."

Mode-icoon

Kate Middleton, de echtgenote van prins William, is hard op weg een mode-icoon te worden. Ze wordt op de voet gevolgd door kranten, modeliefhebbers en bladen. Ze koopt af en toe kleding in warenhuizen. Als ze wordt gezien in zo'n jurk, is die daarna vrijwel meteen uitverkocht.

De oproep van Westwood aan Kate Middleton komt niet uit de lucht vallen. De hertogin van Cambridge vertoont zich namelijk wel eens in een jurk die ze vaker heeft gedragen. In de Britse media volgen dan onmiddellijk discussies over de vraag of dit zuinige gedrag valt te prijzen of dat Kate een enorme blunder slaat op modegebied.

De vermaarde Britse modeontwerpster Vivienne Westwood is in dit geval haar bondgenoot. "Waarom zou je een outfit waar je moeite voor doet en die je fantastisch staat maar één keer aandoen? Als iets je goed staat, blijf het dan dragen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl