'Prins Harry doodde Talibanstrijder'

Prins Harry tijdens een training in een Apache-helikopter»
Prins Harry tijdens een training in een Apache-helikopter Defence Images - Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc

De Britse prins Harry heeft bij een actie in Afghanistan eind oktober een Talibancommandant gedood. Dat melden Britse media. De 28-jarige prins is co-piloot op een Apache-helikopter. Hij was in oktober net begonnen aan zijn tweede periode bij de Britse militairen in Afghanistan.

Volgens The Sun en de Daily Mail verleende de Apache van de prins luchtsteun aan Britse troepen die in de Afghaanse provincie Helmand achter een Talibanleider aan zaten. Het was Harry die een raket afvuurde. Als co-piloot is hij verantwoordelijk voor het commando, de navigatie en het afvuren van de raketten.

Een woordvoerder van het Britse ministerie van Defensie zegt dat 'hij geen informatie geeft over de acties van individuele Britse militairen".

Beveiliging

Prins Harry rondde in februari zijn opleiding tot Apachepiloot af. Hij zei toen dat hij graag weer terug wilde naar Afghanistan. In 2008 was hij ook al in het land, maar vertrok weer toen bekend was geworden dat hij er diende.

Het Britse leger heeft er nu bewust voor gekozen om te zeggen dat de prins weer in Afghanistan is. De basis in Helmand waar de prins gelegerd is, wordt wel extra beveiligd.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio