Laurentien: natuur blijft niet geven

Prinses Laurentien»
Prinses Laurentien EPA

Prinses Laurentien roept iedereen op om mee te helpen aan een beter milieu. Volgens haar kunnen mensen zelf kleine dingen doen. Daarbij denkt ze aan het niet aannemen van plastic tassen in winkels en minder lang onder de warme douche staan.

Laurentien verkondigde in een kerstcolumn in het Radio 1-programma Vroege Vogels dat de mensheid niet zuinig is op de aarde. "We delven onze hulpbronnen om er ontelbare spullen van te maken die we zonder nadenken weggooien als we ze niet meer denken nodig te hebben."

Oceanen

Volgens haar houden mensen te weinig rekening met het afvalprobleem. "Ons afval verdwijnt niet zomaar. Dikke en uitgestrekte lagen afval waar Nederland ruim vier keer in past, dobberen in de oceanen rond. Als we niet zien wat ons gedrag teweeg brengt, hoeven we er niet over na te denken. Mijn ene overbodige tasje dat gemiddeld vijftien minuten leeft, verandert niets aan mijn leven. Maar veel plastic tassen verdwijnen in de oceanen. Daardoor sterven miljoenen vogels en andere dieren."

Prinses Laurentien, die ook president is van de natuurorganisatie Fauna en Flora International, vindt dat mensen niet langer kunnen denken dat "ons handelen geen consequenties heeft. De natuur blijft niet geven". Ze roept daarom op om te denken vanuit toekomstige generaties.

Deel deze pagina

Audio

  • Laurentien: ons handelen heeft consequenties voor natuur Prinses Laurentien hield vanmorgen bij het radioprogramma Vroege Vogels een eerste alternatieve kersttoespraak. De prinses is... president van natuurorganisatie Fauna en Flora International en hield een pleidooi voor het behoud van de aarde. Volgens haar moeten we altijd de volgende generatie in ons achterhoofd houden.

Video en Audio

Meer video en audio