Verpleegster noemde dj's in brief

Herdenking voor Jacintha Saldanha»
Herdenking voor Jacintha Saldanha EPA

De Britse verpleegster die zelfmoord pleegde na een grap van twee dj's, schreef in haar afscheidsbrief over het incident. Dat meldt de krant The Guardian, die gesproken heeft met mensen die de brieven hebben gelezen.

De zuster liet drie brieven achter: twee op de plek waar ze zelfmoord pleegde en eentje tussen haar persoonlijke bezittingen. Details over de brieven staan niet in de krant.

Kritiek op ziekenhuis

In een tweede brief bekritiseert Jacintha Saldanha het ziekenhuis waar ze voor werkte en haar collega's. Wat voor commentaar ze precies geeft, is niet bekend. De krant noemt de kritiek opvallend, omdat het ziekenhuis volhoudt Saldanha volledig te hebben gesteund en zegt haar niks te verwijten.

In de laatste brief beschrijft Saldanha haar wensen voor de uitvaart. Kopieën van de brieven zijn aan haar nabestaanden overgedragen, die spraken met de krant. Het ziekenhuis zegt de brieven nog niet te hebben ingezien.

Doorverbonden

Saldanha werd dood aangetroffen in een zustersverblijf van het ziekenhuis. Ze had zich verhangen en ze had verwondingen aan haar polsen, melden onderzoekers.

De zelfmoord kwam drie dagen nadat ze de twee dj's had doorverbonden met de kamer van Kate Middleton, die in het ziekenhuis lag wegens zwangerschapsmisselijkheid. De dj's deden alsof ze koningin Elizabeth en prins Charles waren om de verpleegsters te foppen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Machtsstrijd in Burkina Faso Video In Burkina Faso is een machtsstrijd gaande na het gedwongen vertrek van president Blaise Compaoré....1 nov 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Maarten 't Hart met een heli naar de bieb Video Schrijver Maarten 't Hart vliegt vandaag per helikopter langs verschillende openbare bibliotheken...1 nov 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinese sonde terug van de maan Video Een Chinese ruimtesonde is na acht dagen teruggekeerd van een vlucht rond de maan. Het was voor het...1 nov 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio