Mabel weer in het openbaar

Prinses Mabel bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs 2012»
Prinses Mabel bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs 2012 ANP

Prinses Mabel zal vandaag voor het eerst sinds het ongeluk van prins Friso aanwezig zijn bij een officiële gelegenheid in Nederland. Ze is samen met koningin Beatrix en andere leden van de koninklijke familie aanwezig bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs.

De prijs wordt vanmiddag uitgereikt in het Paleis op de Dam. Dat zal worden gedaan door prins Constantijn, die samen met Friso erevoorzitter is van het Prins Claus Fonds. Beide prinsen reikten de afgelopen jaren om en om de prijs uit. Dit jaar was eigenlijk de beurt aan Friso, maar Constantijn neemt dat over.

Gerecycled karton

Sinds haar man op 17 februari werd bedolven onder een lawine heeft Mabel geen publieke optredens meer gehad. Zo was ze afwezig bij Koninginnedag. Wel woonde ze in juni het huwelijk bij van prinses Carolina, een nicht van Friso.

De Argentijnse uitgeverij Eloísa Cartonera krijgt dit jaar de prijs van 100.000 euro van het Prins Claus Fonds. De non-profitorganisatie maakt boeken van gerecycled karton. Bij de uitreiking zijn ook prins Willem-Alexander, prinses Máxima en prinses Laurentien aanwezig.

Deel deze pagina

Video

'Op deze lege plaats had m'n broer moeten staan'

Bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs stond prins Constantijn stil bij zijn broer Friso, die sinds februari in en coma ligt na... een ski-ongeval.

Audio

  • Mabel aanwezig bij uitreiking Prins Claus Prijs In het paleis op de Dam is de Prins Claus Prijs uitgereikt. Eigenlijk was het de beurt aan prins Friso, die de prijs om beurten met... zijn broer Constantijn uitreikt. Maar zoals bekend werd prins Friso in februari onder een lawine bedolven. Verslaggever Menno Reemeijer was bij de uitreiking.

Video en Audio

Meer video en audio