Zuster ziekenhuis Kate dood

Het King Edward VII-ziekenhuis in Londen»
Het King Edward VII-ziekenhuis in Londen APTV

De Engelse verpleegkundige die dacht dat zij koningin Elizabeth en prins Charles doorverbond met de afdeling van de zwangere Kate is dood aangetroffen in een woning. Er zijn berichten dat ze zelfmoord heeft gepleegd, maar dat is niet bevestigd.

De verpleegkundige, Jacintha Saldanha, werkte in het ziekenhuis waar de zwangere Kate was opgenomen vanwege misselijkheid. Woensdag belden twee Australische dj´s naar het ziekenhuis. Degene die belde deed alsof zij koningin Elizabeth was. Op de achtergrond was iemand te horen die prins Charles imiteerde. De dj´s informeerden naar de gezondheid van Kate.

In de maling

Het telefoontje werd aangenomen door Saldanha. Zij verbond de dj's door met de verpleegafdeling, waar een collega, die ook niet door had dat ze in de maling werd genomen, details gaf over de gezondheid van Kate. Ze vertelde onder meer dat Kate sliep en dat ze stabiel was.

Het radiostation waarvoor de Australische dj´s werken bood later z'n excuses aan voor de grap, die door veel mensen als smakeloos werd ervaren.

'Intens verdrietig'

Prins William en Kate laten in een reactie weten dat ze "intens verdrietig" zijn. Volgens het prinselijk paar werden ze erg goed verzorgd in het ziekenhuis.

Jacintha Saldanha laat twee kinderen en een man achter. De oorzaak van haar dood is nog onduidelijk, maar de politie denkt niet aan een misdrijf.

Deel deze pagina

Video

Verpleegkundige Kate dood

De Engelse verpleegkundige die dacht dat zij koningin Elizabeth en prins Charles doorverbond met de afdeling van de zwangere Kate... is dood in een woning aangetroffen.

Audio

  • 'Duidelijke link tussen telefoontje en dood verpleegster' Een dramatisch verhaal uit Londen, uit het ziekenhuis waar eerder deze week de zwangere prinses Kate opgenomen was. De... verpleegkundige die een nep-telefoontje van de koningin aannam, is dood aangetroffen. Correspondent Anne Saenen in Londen.

Video en Audio

Meer video en audio