Oranje Fonds bestaat tien jaar

Máxima houdt toespraak voor Oranje Fonds in 2010»
Máxima houdt toespraak voor Oranje Fonds in 2010 ANP

Het was 10 jaar geleden een huwelijkscadeau van alle Nederlanders voor prins Willem-Alexander en prinses Maxima: het Oranje Fonds. Ieder jaar worden door het fonds Appeltjes van Oranje uitgereikt, voor de beste sociale initiatieven.

De prins van Oranje en prinses Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds, waren vanavond aanwezig bij de slotbijeenkomst van het 10-jarig jubileum van het Oranje Fonds. In Den Bosch kwamen honderden initiatiefnemers bijeen van projecten die door het fonds zijn gesteund.

In de afgelopen tien jaar waren dat meer dan 20.000 initiatieven sociale betrokkenheid te bevorderen. Ook startte het fonds een tiental meerjarige programma's rond een maatschappelijk thema.

Deel deze pagina

Video

Het Oranje Fonds bestaat 10 jaar

Prins Willem Alexander en prinses Maxima kregen dat fonds van alle Nederlanders als huwelijkscadeau. Ieder jaar worden ook... Appeltjes van Oranje uitgereikt, voor de beste sociale initiatieven. En de allereerste winnaar was indertijd de multiculturele huiskamer De Brug in Amsterdam. Hoe staat het daar nu mee?

Video en Audio

Meer video en audio