200.000 op de been voor Bhumibol

De Thaise koning Bhumibol»
De Thaise koning Bhumibol AFP

De Thaise koning Bhumibol is vandaag voor zijn verjaardag korte tijd in het openbaar verschenen. De vorst liet zich bij zijn paleis toejuichen door 200.000 sympathisanten, vooral gekleed in de koninklijke kleur geel.

De 85-jarige koning heeft al jaren een slechte gezondheid. Hij woont daarom in een ziekenhuis en verschijnt zelden in het openbaar. Toch is Bhumibol, die in 1946 aan de macht kwam, onverminderd populair in het land.

Voor zijn verjaardag vertoonde hij zich op het balkon van zijn paleis, omringd door familieleden. Wel moest koningin Sirikit (80) verstek laten gaan, vanwege gezondheidsproblemen.

De koning werd in toespraken gefeliciteerd door kroonprins Vajiralongkorn, premier Shinawatra en de bevelhebber van de strijdkrachten.

Deel deze pagina

Video

  • video 200.000 mensen op de been voor Bhumibol De Thaise koning Bhumibol is vandaag voor zijn verjaardag korte tijd in het openbaar verschenen.
  • video Thaise koning in openbaar verschenen De koning van Thailand, koning Bhumibol, treedt nog maar zelden in de openbaarheid vanwege problemen met zijn... gezondheid. Maar vandaag, op zijn 85ste verjaardag, kwam hij naar buiten. Het feest werd groots gevierd.

Video en Audio

Meer video en audio