Schilderij prins Bernhard te koop

Het schilderij van prins Bernhard is gesigneerd met de letters PB 87»
Het schilderij van prins Bernhard is gesigneerd met de letters PB 87 Masters of LXRY

Een olieverfschilderij van prins Bernhard is te koop. Het schilderij, dat de prins in 1987 maakte, wordt verkocht tijdens de Masters of LXRY-beurs, voorheen Miljonair Fair. Het doek is gesigneerd met PB 87 en moet 9800 euro opbrengen.

Het schilderij heet 'Antarctica' en is waarschijnlijk gemaakt toen de prins op reis was voor het Wereld Natuur Fonds. Volgens het tijdschrift Royalty heeft Bernhard het schilderij achtergelaten aan zijn medisch specialist, met wie hij bevriend was. Een kunsthandel biedt het nu te koop aan.

Uniek

De organisatie van Masters of LXRY spreekt van een "zeer uniek kunstwerk".

Prins Bernhard begon met schilderen toen hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in ballingschap zat in Engeland. Naar verluidt kreeg hij schilderspullen cadeau van koningin Wilhelmina.

Het is onbekend hoeveel werken de prins gemaakt heeft. Hij verkocht ze niet, maar gaf ze weg aan vrienden of een goed doel.

Deel deze pagina

Audio

  • Voorbereidingen voor 200 jaar koninkrijk in volle gang Het is een verjaardagfeestje dat maar 1 keer in de 50 jaar wordt gevierd. De geboorte van het Koninkrijk der Nederlanden en over... precies een jaar is het weer zover. De voorbereidingen zijn nu al in volle gang. Op een feestelijke bijeenkomst in Scheveningen werd gisteravond een voorproefje gegeven van de festiviteiten. Verslaggever Martijn Bink was erbij.

Video en Audio

  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 472 keer afgespeeld
  • » Kamer verrast door naheffing Video De oppositie in de Tweede Kamer is verrast door de aankondiging van het kabinet dat miljoenen...31 okt 2014, 885 keer afgespeeld
  • » Wiebes: partijen eens over nieuw leaseauto plan Video Minder leaserijders komen in het hoogste bijtellingstarief van 25 procent. Dat is de uitkomst van...31 okt 2014, 252 keer afgespeeld

Meer video en audio