'Verkoop creativiteit niet makkelijk'

Willem-Alexander en Máxima op de tentoonstelling Connecting Concepts»
Willem-Alexander en Máxima op de tentoonstelling Connecting Concepts ANP

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben in São Paulo een tentoonstelling over Dutch Design geopend.

De expositie Connecting Concepts heeft aandacht voor Nederlandse design, mode en archictectuur en is samengesteld door onder meer het Nederlands Architectuurinstituut (NAi).

"Het begint altijd met delen"

Dutch Design heeft een goede naam in de wereld en de tentoonstelling in São Paulo moet de Braziliaanse belangstelling voor het Nederlands talent vergroten. Het doel van Connecting Concepts is het starten van een dialoog met de Brazilianen.

"Creativiteit verkopen, is nog niet zo makkelijk", zegt Ole Bouman, directeur van het NAi. "Het begint ook altijd met delen. Niet meteen denken aan het verkopen, maar eerst aan het delen van ideeën."

De tentoonstelling is tot 20 januari volgend jaar te zien in Museo de Arte Brasiliera FAAP in São Paulo.

Verbeteren handelsbetrekkingen

Het prinselijk paar is sinds maandag in Brazilië voor het verbeteren van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en het Zuid-Amerikaanse land.

Vandaag reizen Willem-Alexander en Máxima af naar Rio de Janeiro. Daar staat het programma in het teken van de Olympische Spelen van 2016 en het WK voetbal, dat in 2014 in Brazilië wordt gehouden.

In Rio de Janeiro staan onder meer een helikoptervlucht, een bezoek aan het Maracana-stadion en een ontmoeting met voetballer Clarence Seedorf gepland. Willem-Alexander en Máxima blijven tot vrijdagavond in Brazilië.

Deel deze pagina

Video

  • video Prinselijk paar opent Dutch Design-tentoonstelling in Brazilië Tijdens hun bezoek aan Brazilië hebben prins Willem-Alexander en prinses Máxima Dutch Design onder de... aandacht gebracht. Ze openden een tentoonstelling waar Nederlands design aan het Braziliaanse publiek wordt getoond.
  • video Prins en prinses swingen in São Paulo Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn in Brazilië op handelsmissie. Op een netwerkbijeenkomst in de... Jockey Club in São Paulo dansen ze met carnavaldansers.

Video en Audio

  • » Kabinet komt met nieuw Deltaplan Video Het kabinet komt dinsdag met een nieuw deltaplan; 60 jaar na de watersnoodramp van 1953. Onze...15 sep 2014, 2465 keer afgespeeld
  • » Honderden bootvluchtelingen verdronken Video Zo'n 1100 vluchtelingen hebben de afgelopen dagen een boottocht vanuit Noord-Afrika niet overleefd....15 sep 2014, 3408 keer afgespeeld
  • » Khamenei: geen samenwerking met VS Video Een duidelijk aanvalsplan is er niet, maar de bedoeling is duidelijk. Tientallen landen hebben in...15 sep 2014, 3443 keer afgespeeld

Meer video en audio