WA: handelsreiziger in Brazilië

Prins Willem-Alexander in Brazilië»
Prins Willem-Alexander in Brazilië ANP

Prins Willem-Alexander heeft in Brazilië gezegd dat hij en Máxima niet zomaar een officieel bezoek brengen aan het land. Wij willen zaken doen, benadrukte de prins tijdens een handelsbijeenkomst in São Paulo.

De prins wil de handelsbetrekkingen tussen beide landen verbeteren. In zijn kielzog reizen vertegenwoordigers van 175 bedrijven en instellingen mee, de grootste Nederlandse handelsmissie ooit. Brazilië is een van de weinige landen met een flink groeiende economie.

Volgens Willem-Alexander hebben Nederland en Brazilië samen grote mogelijkheden. Hij en Máxima hebben hun programma aangepast om de vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen. En die aanpak werkt, volgens de prins.

Rio

Morgen reist het paar naar Rio de Janeiro. De stad bereidt zich voor op het WK Voetbal en de Olympische Spelen, evenementen die ook interessant zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Deel deze pagina

Video

  • video 'Brazilië en Nederland zouden elkaar kunnen versterken' Prins Willem-Alexander heeft een toespraak gehouden waarin hij zegt dat Brazilië en Nederland in veel... dezelfde economische sectoren goed zijn. Daarom zouden de landen elkaar kunnen versterken, zegt de prins.
  • video Moeilijk zakendoen met Brazilië Aan een opkomende economie als Brazilië kun je ongeveer alles verkopen, denken veel Nederlandse bedrijven.... Maar het vergt wel veel geduld. En moet je kunnen omgaan met corruptie. Dat merkte een Nederlandse verkoper, die mee is met Willem Alexander en Máxima. Hij hoopt zoveel mogelijk straatveegmachines aan de Braziliaanse overheid te verkopen.

Audio

  • Prins is handelsreiziger Prins Willem Alexander en Prinses Maxima zijn in Brazilië om zaken te doen, niet voor zomaar een koninklijk bezoek. Dat zei de... prins vandaag op één van de vele bijeenkomsten tussen Braziliaanse en Nederlandse zakenlieden. Er moet en kan geld worden verdiend in de snel groeiende Braziliaanse economie. En het prinselijk paar helpt daar dus aan mee.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio